Aki rendszeresen használja a Zewa nedves és száraz toalettpapírjait, az bizonyára tapasztalta már, hogy igen jól jönne a termékeknek egy közös és praktikus tároló.


Innovatív márkaként mindig is feladatunknak éreztük a jövő otthonainak szebbé tételét, ezért most úgy döntöttünk, hogy tehetséges formatervező diákok bevonásával elkészítjük az első tartóeszközöket.

2017 szeptemberében a Budapesti Műszaki Egyetem Gép- és Terméktervezés Tanszékének közreműködésével elindítottuk a Zewa Projekt nevű kezdeményezést. A pályázatban fiatal diákokat kértünk meg, hogy tervezzenek egy minden szempontból praktikus és mutatós tartóeszközt a Zewa nedves és száraz toalettpapírok együttes tárolásához. Ezzel a kezdeményezéssel természetesen nem csak egy újszerű és innovatív megoldást kívántunk létrehozni. Céljaink között szerepelt az is, hogy támogassuk a jövő tehetségeit, akik a verseny keretein belül éles helyzetben mérhették össze tudásukat és tehetségüket.

Hogyan zajlott a pályázat?


A pályázatot a BME Gép- és Terméktervezés Tanszék harmadéves hallgatói számára féléves vizsgafeladatként hirdettük meg, hiszen a folyamat életszerűsége mellett ezzel kívántuk biztosítani, hogy végeredményben is egy jól alkalmazható eszköz szülessen.

Nézd meg az eseményről készült videót!

Szakmai segítség a diákoknak


A feladat megoldása során nem hagytuk magukra a fiatalokat. Félidőben az öttagú szakmai zsűri előtt mindenki bemutathatta terveit, hogy építő jellegű iránymutatást kaphasson. A végső prezentáció után pedig a zsűri is választ egy szakmai győztest, aki az elismerés mellett szintén értékes nyereményben részesül.

Zewa Zsüri

Farkas Vilmos

Kreatívigazgató

Vilmos közel 20 éve tevékenykedik a reklámszakmában. Ugyan számos nemzetközi és magyar kreatív díjat, elismerést szerzett már, de eddig még ő sem talált kézenfekvő megoldást a nedves toalettpapír tárolására.
Zewa Zsüri

Hadnagy Timi

Enteriőr tervező

Timi 2011-ben fejezte be tanulmányait, de már mellette is elkezdett dolgozni enteriőr tervezőként. Jelenleg egy ikeás filc zsákban tárolja a száraz és nedves toalettpapírt.
Zewa Zsüri

Hegedűs Eszter

Zewa brand manager

Eszter közel 10 éve dolgozik a marketingesként. Jelenleg a WC-tartály tetején tárolja a nedves toalettpapírt, ami elmondása szerint nem a legpraktikusabb, hiszen előfordult már, hogy a WC-be pottyant.
Zewa Zsüri

Hosszú Gergely

Designer

Gergő közel 20 éve alkot ezen a pályán. Tagja a MOME doktori iskolának, ezenfelül számos formatervezési díjat tudhat a háta mögött. Jelenleg főként a földön tárolja a nedves toalettpapírt.
Zewa Zsüri

Varga András

Mesteroktató

András 30 éve dolgozik tervezőmérnökként, 27 éve oktatóként is. Rengeteg megvalósult projektben vett részt. Az Ő hallgatói készítették el az első tartóeszközterveket a nedves és száraz toalettpapír számára..

Érdekel hogyan zajlott a tervezési folyamat?


Netán kíváncsi vagy, hogyan értékelt a szakmai zsűri a hallgatókat? Nézd meg az erről készült videónkat!